Workshop: Hersenwerk voor honden

Hersenwerk voor honden, wat is dat nou eigenlijk?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar wat is het nou eigenlijk? De officiële definitie van hersenwerk is 'de hond zoekt naar makkelijk eetbaar lekkers in objecten van verschillende materialen, vormen en structuren. De bek, poten en neus kunnen worden ingezet om het lekkers te bemachtigen. De hond wordt hierin op maat begeleid door zijn eigenaar/verzorger.' Nu je dat weet, heb je een beter beeld wat Hersenwerk voor honden inhoudt. Honden mentaal uitdaging is belangrijk. Daarnaast zorgt het oplossen van ''puzzels'' voor meer zelfvertrouwen.

 

Interactie

Hersenwerk is bedoeld voor ontspanning, als samenspel tussen hond en mens. Er is geen moet, het maakt niet uit wat het niveau is, alles is goed.  Vanuit het samen puzzelen ontstaat er namelijk een hele mooie communicatie tussen mens en hond, maar ook van hond naar mens. Daarmee is interactie de belangrijkste meerwaarde van hersenwerk.

 

Waarom dan hersenwerk voor honden?

De eerste en meest gegeven reden is, omdat het leuk is. Een leuke activiteit om samen met jouw hond te doen. Dit kan heerlijk buiten, maar ook binnen op een regenachtige dag. Met hersenwerk voed je natuurlijk behoefte van honden om te snuffelen, te denken en in beweging te zijn. Als je iets doet wat je leuk vindt, voel je je daarna fijn en ontspannen. 

 

Wat houdt de workshop 'Hersenwerk voor honden' in?

We gaan aan de slag met huis-tuin en keukenmateriaal om zelf een hersenwerkje voor honden te maken. De meest simpele dingen kunnen namelijk een hersenwerk worden voor jouw hond. Na deze workshop gooi je nooit meer schoenendozen, wc-rollen of oude broeken weg.

 

Ook maken we gebruik van de speciale hersenwerk bordspellen voor honden. We gaan stap voor stap kijken hoe je dit aan kan leren en wat de verschillende niveaus zijn. Naast het snuffelen en leren is er ook tijd om even de honden te laten rusten en relaxen. Zo is de workshop voor mens en dier leuk en goed vol te houden.

 

Extra informatie over de workshop

  • De workshop duurt 60 minuten
  • Maximaal 6 deelnemers per workshop
  • Uitdaging voor beginners tot gevorderde honden
  • Geschikt voor pups, volwassen en senior honden
  • Meer informatie over 'wat is hersenwerk?'
  • Samen met jouw hond actief bezig zijn met hersenwerk

Je doet tijdens de workshop een hoop ideeën op, zodat je daarna thuis lekker aan de slag kan gaan.

 

Momenteel is er geen datum gepland voor de workshop.

 

De workshop vindt plaats bij Hondenschool Focus (De Dieze 44 in Best). Iedereen die graag kennis wil maken met hersenwerk is welkom om deel te nemen. Heb je zin gekregen om mee te doen? Inschrijven kan via de website.

 

Hersenwerk voor honden - bordspellen verhuur

De bordspellen die we gebruiken in de workshop zijn ook te huur. Je mag het bordspel één week lenen, zodat je thuis kan oefenen en spelen. Bordspellen zijn vaak duur in aanschaf. Door een bordspel te huren kan je jouw hond blijven uitdagen. Meer informatie vind je op de pagina 'hersenwerk - bordspellen verhuur'. 

Bron afbeelding; Nina Ottoson
Bron afbeelding; Nina Ottoson
Bron afbeelding; Nina Ottoson
Bron afbeelding; Nina Ottoson