· 

5 leuke thuisspelletjes met je hond!

Wij geven je vijf leuke spelletjes die jij thuis kan doen met jouw hond. Samen bezig zijn is het leukste wat er is.

1. Verstoppertje spelen

Niks zo leuk als jezelf verstoppen voor je hond. Is jouw hond even niet met jou bezig of heb je een hand vol voertjes op de grond gestrooid. Het perfecte moment om jezelf te verstoppen.. Wedden dat jouw hond fanatiek opzoek gaat naar jou?

Dit kan in huis, maar is ook super leuk om te doen tijdens een wandeling. 

 

2. Voertjes zoeken

Laat je hond in een andere ruimte wachten en verstop door de gehele woonkamer voertjes. Op de kast, onder de kast, op de stoel, bij de plant, in de hondenmand, achter de deur, op hoogte of juist op de grond. Ga helemaal los en laat je hond lekker zoeken en speuren. Perfect voor een regenachtige dag! Je kan de voertjes ook verstoppen in een opgerold kleed of in een broek met heel veel zakken. Een leuk alternatief is het favoriete speeltje van je hond goed verstoppen. Wedden dat hij hem zo gevonden heeft?

 
3. Touwtje trekken

De meeste honden vinden het nou eenmaal fantastisch om samen met jou een trekspelletje te doen. Persoonlijk vind ik het ook leuk om dit met mijn hond te doen, je bent dan echt even samen bezig. De speeltjes van Agilitoy zijn hiervoor perfect! (te koop op de hondenschool)

 

Vind jouw hond het lastig om het speeltje los te laten? Zorg dat je twee vergelijkbare speeltjes hebt, zodat je kan afwisselen. En natuurlijk is het ook helemaal prima om als baasje het speeltje los te maken! Zo blijft het spelletje voor iedereen leuk.

trekspelletje
trekspelletje
Ballenbak
Ballenbak
Kratje
Kratje

4. Rommel opruimen

Heb je thuis nog spullen staan waar je niks mee doet? Bijvoorbeeld een oude wasmand. Kijk dan eens of je een oefening met je hond kan verzinnen. Nera mocht op de foto de oefening 'zit in krat' doen met een oude wasmand.

 

Leuke opties:

  • Laat je hond een kartonnendoos verscheuren
  • Laat je hond in een bananendoes zitten
  • Is je broek kapot? Knip er stroken van en maak er een flostouw van
  • Is je broek kapot? Verander hem in een snuffelmat door in alle vakken voertjes te stoppen
  • Gebruik een beker als pion en laat je hond de beker aantikken met zijn neus
  • Pak een bezem en twee stoelen en laat je hond springen of juist tijgeren
  • Heb je een grote stevige doos? Maak hem aan twee kanten open en je hemt een home-made tunnel
  • Bewaar vanaf nu al je wc-rollen, doe ze in een doos, strooi er voertjes in en je hebt een snuffelbak
  • Hetzelfde geldt voor alle eierdozen. Je kan hier perfecte snuffelbakjes van maken.
  • Pak drie bekertjes, verstop onder één voertjes en doe balletje-balletje met je hond

5. Scoor op marktplaats ballenbakballen

De hondenballenbak is toch wel echt favoriet op de hondenschool. Scoor bij de action, de kringloop of op marktplaats een doos met ballenbakballen en gooi ze in een krat. Laat je hond eerst even wennen aan de bewegende objecten en strooi er daarna een hand vol voertjes in. Dat is nog eens fantastisch leuk snuffelwerk.

 

**Alle foto's in de blog zijn gemaakt door Hondencentrum Focus en eigendom van Hondencentrum Focus.**