Gedrag

Ongewenst gedrag, irritant he?
Gedrag · 20. november 2023
Ongewenst gedrag, irritant he? In deze blog ga ik verder in op deze vreemde uitspraak (die ik heel veel hoor in de praktijk!)
Hoe zorg je voor een perfecte 'hierrr' bij het roepen van jouw hond?
Gedrag · 18. oktober 2023
De 'hier' van jouw hond is best oké.. totdat er allerlei super leuke afleidingen buiten zijn en de 'hier' compleet onbekend lijkt voor jouw hond... Herkenbaar? Lees deze blog!

Heeft jouw hond een 'baan'?
Gedrag · 17. augustus 2023
Heeft jouw hond een 'baan'? Wat bedoel ik daarmee? Krijgt jouw hond genoeg uitdaging en werk of is enkel een wandeling rondom huis genoeg?
´Help.. mijn hond is dominant en nu?'
Gedrag · 07. augustus 2023
Dominant, een woord wat veel gebruikt wordt en ook vaak verkeerd of onterecht gebruikt wordt. Wat is dominant in hondentaal en is het gedrag van jouw hond/pup echt dominant of betekent het iets anders?

Frustratie.... is jouw hond ook zo afgeleid buiten?
Gedrag · 03. juli 2023
Daar sta je dan met je zak vol voertjes, een speeltje, je piepstem en alle andere opties uit je trukendoos... en jouw hond is nog steeds bezig met alles in de omgeving en vooral niet met jou..... Tot je grote frustratie begin je maar aan de lijn te trekken in de hoop dat je hond omkijkt, maar ook nu geen resultaat. Hoe ga je om met een hond die snel afgeleid is? Wat kan je allemaal doen en wat kan je beter niet doen?
Flooding, iets wat veel baasjes onbewust doen.  Is dat wel zo verstandig?
Gedrag · 22. mei 2023
Flooding? Wat is dat eigenlijk? Flooding betekent 'een extreme vorm van blootstelling'. Beter bekent als de term 'Hij moet het maar kunnen'. Maar is dat ook zo? We gaan er in deze blog verder op in.

Waarom kom je niet verder in je training?
Gedrag · 17. mei 2023
Je bent bezig met een oefening en ondanks dat je er elke dag mee bezig bent komt er geen verbetering in? Hoe kan dit komen?
Mentale of fysieke uitdaging?
Gedrag · 25. april 2023
Op welke manieren verzorg jij uitdaging voor jouw hond? Vaak worden honden grotendeels fysiek uitgedaagd en wordt het mentale aspect vergeten.

Trigger stacking - herken jij het?
Gedrag · 16. maart 2023
Trigger stacking, beter bekend als een opeen stapeling aan prikkels met als gevolg een stressemmer die overloopt. Herken jij het bij jouw hond?
Weet jij het? Helaas te veel mensen niet.....
Gedrag · 15. maart 2023
Weet jij het? Waar jouw ras of kruising oorspronkelijk 4000 jaar geleden voor gefokt is? En welke raseigenschappen dat met zich meebrengt?

Meer weergeven