Hoe snel kan je gedrag ombuigen?
Overig · 18. april 2024
Jouw hond vertoont gedragingen die jij liever anders zou zien. Je wil dit gedrag gaan gaan ombuigen naar gewenst gedrag. Hoe ga je dit doen? Hoe lang duurt dit?
Ben jij een consequente baas?
28. maart 2024
Consequent zijn ... een van de moeilijkste dingen die er is, maar tegelijkertijd ook een van de belangrijkste dingen bij de opvoeding van jouw hond. Wat zijn de gevolgen als je niet consequent bent?

Welke lijn gebruik je wanneer?
Overig · 04. december 2023
Zoveel keuzes.. een korte lijn, lange lijn, lederen lijn, nylon lijn, biotane lijn, lijn met gespen, lijn zonder gespen etc. Zoveel keuzes, maar wanneer gebruik je nou welke?
Ongewenst gedrag, irritant he?
Gedrag · 20. november 2023
Ongewenst gedrag, irritant he? In deze blog ga ik verder in op deze vreemde uitspraak (die ik heel veel hoor in de praktijk!)

Hoe zorg je voor een perfecte 'hierrr' bij het roepen van jouw hond?
Gedrag · 18. oktober 2023
De 'hier' van jouw hond is best oké.. totdat er allerlei super leuke afleidingen buiten zijn en de 'hier' compleet onbekend lijkt voor jouw hond... Herkenbaar? Lees deze blog!
Vind jouw hond het uitje net zo leuk als jij?
Puppy · 17. augustus 2023
Mee naar het terras, naar de markt, een dagje weg. Wij nemen onze trouwe viervoeters graag mee op pad, maar zijn alle honden daar geschikt voor?

Heeft jouw hond een 'baan'?
Gedrag · 17. augustus 2023
Heeft jouw hond een 'baan'? Wat bedoel ik daarmee? Krijgt jouw hond genoeg uitdaging en werk of is enkel een wandeling rondom huis genoeg?
´Help.. mijn hond is dominant en nu?'
Gedrag · 07. augustus 2023
Dominant, een woord wat veel gebruikt wordt en ook vaak verkeerd of onterecht gebruikt wordt. Wat is dominant in hondentaal en is het gedrag van jouw hond/pup echt dominant of betekent het iets anders?

Frustratie.... is jouw hond ook zo afgeleid buiten?
Gedrag · 03. juli 2023
Daar sta je dan met je zak vol voertjes, een speeltje, je piepstem en alle andere opties uit je trukendoos... en jouw hond is nog steeds bezig met alles in de omgeving en vooral niet met jou..... Tot je grote frustratie begin je maar aan de lijn te trekken in de hoop dat je hond omkijkt, maar ook nu geen resultaat. Hoe ga je om met een hond die snel afgeleid is? Wat kan je allemaal doen en wat kan je beter niet doen?
Het dagboek van een puppy!
Puppy · 08. juni 2023
Regelmatig hebben wij een 'bonushond' in huis. Een hond of pup waar wij op passen en mee trainen. In dit geval komt er een Hollandse herder pup naar verwachting zo'n 7 a 8 weken bij ons wonen en gaat daarna naar haar forever home. In dit dagboek geef ik elke week een update over alles wat er met de pup ondernomen is.

Meer weergeven