Hoe zorg je ervoor dat niet elke voorbijganger jouw pup aait?
Puppy · 19. juni 2024
Ah, jullie hebben een jonge hond in huis genomen en hij is ontzettend schattig.. Dit zorgt ervoor dat iedereen hem wil aaien die je tegenkomt.. Wat zijn daar de valkuilen van? En hoe ga je daar mee om?
Is een herder het geschikte ras voor jou?
Gedrag · 11. juni 2024
Van alle rassen kan je wel stellen dat de Herder 'mijn ras' is. Ik vind ze fantastisch in allerlei opzichten, maar het is wel belangrijk dat een herder mag doen waar ze voor gefokt zijn: werken! In deze blog meer over de behoefte van een herder/werkhond.

Hoe snel kan je gedrag ombuigen?
Overig · 18. april 2024
Jouw hond vertoont gedragingen die jij liever anders zou zien. Je wil dit gedrag gaan gaan ombuigen naar gewenst gedrag. Hoe ga je dit doen? Hoe lang duurt dit?
Ben jij een consequente baas?
28. maart 2024
Consequent zijn ... een van de moeilijkste dingen die er is, maar tegelijkertijd ook een van de belangrijkste dingen bij de opvoeding van jouw hond. Wat zijn de gevolgen als je niet consequent bent?

Welke lijn gebruik je wanneer?
Overig · 04. december 2023
Zoveel keuzes.. een korte lijn, lange lijn, lederen lijn, nylon lijn, biotane lijn, lijn met gespen, lijn zonder gespen etc. Zoveel keuzes, maar wanneer gebruik je nou welke?
Ongewenst gedrag, irritant he?
Gedrag · 20. november 2023
Ongewenst gedrag, irritant he? In deze blog ga ik verder in op deze vreemde uitspraak (die ik heel veel hoor in de praktijk!)

Hoe zorg je voor een perfecte 'hierrr' bij het roepen van jouw hond?
Gedrag · 18. oktober 2023
De 'hier' van jouw hond is best oké.. totdat er allerlei super leuke afleidingen buiten zijn en de 'hier' compleet onbekend lijkt voor jouw hond... Herkenbaar? Lees deze blog!
Vind jouw hond het uitje net zo leuk als jij?
Puppy · 17. augustus 2023
Mee naar het terras, naar de markt, een dagje weg. Wij nemen onze trouwe viervoeters graag mee op pad, maar zijn alle honden daar geschikt voor?

Heeft jouw hond een 'baan'?
Gedrag · 17. augustus 2023
Heeft jouw hond een 'baan'? Wat bedoel ik daarmee? Krijgt jouw hond genoeg uitdaging en werk of is enkel een wandeling rondom huis genoeg?
´Help.. mijn hond is dominant en nu?'
Gedrag · 07. augustus 2023
Dominant, een woord wat veel gebruikt wordt en ook vaak verkeerd of onterecht gebruikt wordt. Wat is dominant in hondentaal en is het gedrag van jouw hond/pup echt dominant of betekent het iets anders?

Meer weergeven