Duo training

Je komt eigenlijk altijd naar de training met één hond, maar wat nou als je thuis meer honden hebt en tegelijkertijd wil trainen? Wanneer je 1 op 1 wandelt met de honden is er namelijk niks aan de hand, maar wanneer je de deur uitgaat met meer honden wordt het een hele uitdaging. Dan is de Duo-training geschikt voor jou! In deze cursus van vijf lessen ga jij als handler met twee honden tegelijkertijd werken. Denk daarbij aan basisoefeningen zoals ontspannen wandelen, niet reageren op prikkels, één hond af en blijf & één hond wandelen. 

 

Het is een uitdagende cursus en we trainen daarom uitsluitend met twee handlers tegelijkertijd. Je krijgt zo voldoende tips en aandacht om er een succes van te maken. 


Wat houdt de cursus in?

  • Trainen met twee honden tegelijkertijd uit één gezin.
  • Kleine lesgroep met maximaal twee handlers en vier honden.
  • Trainen op de hondenschool en daarna op 3 verschillende locaties.
  • De vaardigheden die de honden los kennen toepassen wanneer zij samen lopen.
  • Oefeningen kunnen doen terwijl één hond in blijf positie is en de andere hond traint.
  • De cursus bestaat uit vijf lessen van 30 minuten.
  • De cursus kost per combinatie (handler met twee honden) 80 euro.

Vereiste: Het is belangrijk dat de honden individueel basiscommando's zoals blijf, wandelen zonder trekken en aandacht voor de baas beheersen. In deze cursus gaan we niet aan de slag met het aanleren van nieuwe commando's. We gaan zorgen dat de honden bekende commando's tegelijkertijd kunnen uitvoeren. Het is niet mogelijk om als 'nieuwe' cursist te starten met de DUO-cursus. Het is belangrijk dat de instructeur de honden die deelnemen kent, zodat er zekerheid is over het startniveau, maar ook zodat de oefeningen passen bij de combinaties. Ben je geen cursist bij Focus? Dan is het volgen van een privéles voorafgaand aan deze cursus een eis.

 

Enthousiast geworden?

Schrijf je dan meteen in!

 


Wandelen of trainen met meerdere honden tegelijkertijd kan een echte uitdaging zijn.
Wandelen of trainen met meerdere honden tegelijkertijd kan een echte uitdaging zijn.