Mantrail workshops

Alle workshops kosten 60 euro per combinatie (handler + hond). Workshops gaan door bij 3 aanmeldingen of meer.

De eindtijd is een inschatting. Het kan zijn dat we eerder klaar zijn.

Zaterdag 29 juni / 9:00 tot circa 14:00 / 5 combinaties (VOL)

Thema: Trail a Skill

Deze workshop draait met name om de handler. Hoe ga je om met lijnvoering, wat heeft jouw lichaam voor invloed op de hond, wat voor gedragingen zie je bij de hond, waar heb je invloed op en ga zo maar door. 

 

Zaterdag 13 juli / 9:00 tot circa 14:00 / 5 combinaties

Thema: Discriminatie

Op je trail is vervuiling aangebracht. Dit kan in allerlei vormen zijn, zowel aan de start/onderweg/finish. Denk hierbij aan een crossover op je trail, een line-up aan het einde of oud versus nieuw. We gaan de hond leren omgaan met discriminaties.

 

Zaterdag 3 augustus / 9:00 tot circa 14:00 / 5 combinaties 

Thema: Beginners 

Wil jij kennismaken met de sport mantrailen of heb jij een enkele les gevolgd en wil jij graag verder werken aan jullie mantrail-skills? Dan is deze workshop super interessant en geschikt.

 

Zaterdag 31 augustus / 9:00 tot circa 14:00 / 5 combinaties 

Thema: Onverwachte wendingen

We gaan aan de slag met onverwachte wendingen tijdens het mantrailen. Het kan variëren per trail wat en wanneer er onverwachts is, denk bijvoorbeeld aan bijzondere afleidingen of een slachtoffer dat niet reageert of juist heel hard gilt.

 

Zaterdag 5 oktober / 9 tot circa 14:00 / 5 combinaties

Thema: Pick Your Battle

In deze workshop mag jij zelf aangeven waar je aan wil werken. Wat zijn jullie leerdoelen? Dit kan heel uitlopend zijn, bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen bij de hond, maar het kan ook zijn omgaan met kruisingen of scentpools.